< Terug naar blog overzicht

Zo willen je kids wel gaan slapen


Het probleem van iedere avond? Of lukt het nogal vlotjes? Sommige kids houden niet van slapen. Of beter gezegd, van te 'gaan slapen'. Toen ze nog een baby waren, deden ze nochtans niets liever …

Probeer deze tips eens! Ze kunnen je kids sneller onder de wol doen liggen.

1. Toffe ruimte 

Maak van een slaapkamer een leuke ruimte, waar je kids zich gelukkig voelen en dus ook graag naartoe gaan. Denk aan frisse kleuren, leuke accessoires, veel lichtinval, … Een leuk behangpapiertje of een grote muurschildering doen wonderen.

Met dit avontuurlijke bed van
Lifetime leven kids zich uit. 2. Goede afspraken

Zoals over alles, dienen er goede afspraken gemaakt te worden. Overdag is deze kamer pure fun, maar 's avonds oogjes toe en slapen maar.


 

3. Creatievelingen

Laat hun creativiteit los. Op de muren mag er misschien niet altijd getekend worden. Dan maar op het bed? In dit kinderbed van Lifetime zit een krijtbord verwerkt. Tekenen maar!

Wie (g)een groot artiest in huis heeft, kan toestemming geven om zelf een muurtekening te maken. Die persoonlijke touch maakt de kamer net dat ietsje specialer. Verkies je liever een schilderij aan de muur? Een volgend knutselproject is ontstaan!Kom zeker eens langs onze winkel en laat je kids een persoonlijke boodschap schrijven op het krijtbordje in onze toonzaal.

4. Rust in het hoofdje  

Kinderen vinden rust in een opgeruimde kamer. Laat hen zeker ook zelf mee opruimen na het spelen. Er bestaan enkele leuke manieren om speelgoed op te bergen. Van de welgekende plastic boxen tot een tent als opbergruimte.5. Hippe pyjama en bedtextiel 

Het volgende lijkt misschien een detail, maar is dat niet. Pyjama’s, kussens en dekbedovertrekken worden vaak onderschat. In een coole pyjama, onder een vrolijk dekbed, slapen kinderen eens zo goed.

Trixie komt ieder seizoen weer met nieuwe, frisse prints. Als ze nog gloednieuw zijn,
gaan kids hierdoor zelfs uitkijken naar hun bedje. "Mogen we al gaan slapen?” Zo klinkt het dan! Was dat maar altijd waar … Krijg ritme in het slapen gaan. Zorg voor een aantal vaste gewoonten, een soort van slaapritueel. Eerst een knuffel aan de oudere broer of zus, dan tanden poetsen en naar het toilet. Samen een propere pyjama aan en eventueel nog een klein verhaaltje op bepaalde avonden in de week. Dikke kus aan mama en papa en die slaaptrein zal snel vertrokken zijn.

 


Geplaatst op zondag 16 april 2017