< Terug naar blog overzicht

Verrassende vloerkleden

Wie denkt aan decoratie, denkt in de eerste plaats aan fotokaders, schalen en theelichtjes. Vloerkleden worden (helaas) vaak vergeten. Nochtans kunnen tapijten een kamer helemaal transformeren. Ze zijn de ideale manier om de interieurstijl kracht bij te zetten. En bovendien zijn ze lekker warm aan je voeten…

Een vloerkleed kopen doe je niet in 1-2-3. Er zijn immers verschillende soorten en ontwerpen om uit te kiezen. Een eerste verschil zien we in de polen van het vloerkleed. Hoogpolige tapijten hebben ver uitstekende ‘draden’, waardoor ze er erg warm en comfortabel uitzien. Bij een laagpolig vloerkleed zijn deze draden veel korter. Daarnaast zijn er nog glad geweven modellen, die een meer exotische look hebben.

Hoogpolig, laagpolig of glad geweven: deze keuze bepaalt in grote mate de uitstraling. Wellicht nog belangrijker, is het ontwerp. Effen vloerkleden in één kleur brengen rust. Ik gebruik ze graag in een modern interieur. Daarnaast zijn er nog de kleurrijke Oosterse tapijten die opvallen door hun complexe motieven. Met hun klassieke look passen deze Oosterse vloerkleedjes perfect in een landelijke of vintage woonkamer.

Heb je al nagedacht over de afmetingen? Vloerkleden zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze keuze hangt af van de stijl die je wil. Ga je bijvoorbeeld de voorste pootjes van de sofa op het vloerkleed zetten, of leg je het tapijt ervoor? Beide mogelijkheden creëren een totaal andere look.

Tip: zorg voor minstens 40 cm vrije ruimte tussen het vloerkleed en de muur. Diezelfde afstand mag je als ‘uitsteek’ nemen wanneer je een tapijt onder het bed plaatst.

Over afmetingen gesproken: in onze toonzaal kan je makkelijk een tapijt op maat samenstellen. Je kiest dan zelf de soort, kleur en afmetingen. Handig, niet?

Voor lezers die graag wat creatieve ideeën willen, heb ik nog een paar leuke suggesties. In een kinderkamer staat deze HAY Pinocchio bijvoorbeeld erg mooi. De kleurrijke bolletjes zorgen voor een speelse toets. En wat dacht je van een dierenhuid? Een schapenvacht of koeienhuid is een leuk alternatief voor klassieke vloerkleden.

Wist je trouwens dat er ook tapijten voor buiten bestaan? Deze vloerkleden worden gemaakt van een synthetisch materiaal dat sterk en onderhoudsvriendelijk is. Je kan het zelfs afwassen. Deze vloerkleden zijn ideaal voor onder de eettafel, omdat vlekken makkelijk te verwijderen zijn. 


Geplaatst op maandag 23 januari 2017