< Terug naar blog overzicht

Trend gespot: Koperkleurige accenten

Via onze blog willen we niet alleen leuke interieur- en decoratietips delen, maar je ook op de hoogte houden van de laatste nieuwigheden. Koper is een van de trends die momenteel aan het doorbreken is. Eind vorig jaar herontdekten heel wat ontwerpers dit warme materiaal, en vandaag de dag gebruiken steeds meer producenten koper voor hun meubelen en decoratiestukken. Ook volgend jaar zal je dus veel meer koper zien.

Warme uitstraling

IJzer, aluminium, staal … de meeste metalen hebben een kille, ongezellige uitstraling. Maar dat is bij koper niet het geval. Dankzij de warme kleur helpt koper toch bij de creatie van een warme sfeer. Bovendien heeft het een erg mooie reflectie. Onder invloed van licht geeft koper zelfs een subtiele rode gloed af – mooi en gezellig!

IJzersterk

Nog een voordeel van koper is dat het ijzersterk is. Je kan dus jarenlang van jouw koperen verlichting en decoratiestukken genieten. We raden wel aan om het koper goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken met een koperpoetsmiddel. Hierdoor behoudt het zijn mooie glans.

Koper combineren

Koper is een echte blikvanger. Het is een opvallend materiaal dat meteen de aandacht trekt. Daarom is het best om in de rest van je interieur geen sterk contrasterende tinten te gebruiken (zoals limoengroen). Aardetinten doen het bijvoorbeeld wel goed in combinatie met koper.

Voor elk wat wils

Koperfanaten hebben een ruim aanbod om uit te kiezen. Er zijn niet alleen koperen lampen, maar ook koperen decoratiestukken en bijzettafeltjes. Er is dus voor elk wat wils. Breng een bezoekje aan onze winkel om de volledige collectie te ontdekken. Je zal gegarandeerd meerdere stuks mee naar huis willen nemen.


Geplaatst op vrijdag 26 december 2014