< Terug naar blog overzicht

Tips voor een productiever kantoor

Heb je het gevoel dat je niet altijd even productief bent op kantoor? Dan kunnen deze productiviteitstips van pas komen. Hiermee zal je bergen werk verzetten. Deze tips zijn niet alleen handig voor op kantoor, maar ook voor de thuiswerkers en studenten onder ons.

Investeer in een degelijke bureaustoel

Heel wat mensen hebben last van een pijnlijke rug of schouders. Een slechte zithouding is waarschijnlijk de oorzaak, waardoor bepaalde gewrichten te veel belast worden.

Voor een goede houding is een ergonomische bureaustoel belangrijk. Kies een model waar je de rugleuning, armleuningen en zithoogte kan aanpassen. Bij een goede zithouding vormen je benen een hoek van 90 graden en kunnen je ellebogen rusten op de armleuningen. Bovendien moet de bolling van de rugleuning mooi aansluiten op je rug.

productiviteitstips voor op kantoor

Kies de juiste schermhoogte

Wanneer je een computer of laptop gebruikt, kan de hoogte van het scherm voor problemen zorgen. Als je te veel naar beneden moet kijken, wordt je nek overbelast. Koop daarom een staander om je scherm of laptop hoger te zetten. Er zijn tevens beeldschermen te koop die in de hoogte verstelbaar zijn.

Gebruik klemmen voor kabels

In een bureau zijn een heleboel kabels te vinden: USB kabels, opladers voor smartphones, audiokabels, enz. Wil je vermijden dat deze kabels steeds verdwijnen? Gebruik dan deze handige papierklemmen. Zet ze vast op de rand van je bureautafel en steek de kabels erdoor. Je zal ze nooit meer kwijtraken!

kabels vastmaken met klemmen

Opgeruimd staat netjes

Het is niet aangenaam werken in een kantoor vol met rommel. Je zal namelijk heel wat tijd verliezen met het zoeken naar de juiste mappen/papieren/kaften en tevens sneller afgeleid zijn. Daarom is het een goed idee om op tijd en stond eens op te ruimen.

Voldoende opbergruimte mag dus niet ontbreken. Er zijn allerlei oplossingen, zoals hoge kasten, kleine ladekasten op wieltjes, wandplanken, enz. Kom eens langs in onze winkel en ontdek het ruime assortiment opbergmeubelen. Er is voor elk wat wils.

 opbergmeubelen voor kantoren

Een persoonlijke toets

Hoewel we hierboven hebben gezegd dat je werkruimte zo proper mogelijk moet zijn, mogen decoratiestukken niet ontbreken. Je kantoor mag er immers niet te steriel uitzien. Foto’s, schilderijtjes, klokken … zijn ideaal om een persoonlijke toets aan je bureau te geven.

Label stekkers met broodlabels

Laptops, printers, externe harde schijven, bureaulampen … in de meest kantoren zijn een heleboel stekkers te vinden. Daarom ben ik zeker dat je dit probleem al hebt meegemaakt: je moet een apparaat uit het stopcontact halen, maar je weet niet meer welke stekker je moet uittrekken.

De oplossing is eenvoudig: gebruik de plastieken labels van broodzakken om de stekkers te benoemen. Als alternatief kan je een stukje tape rond de kabel kleven.

stekkers met labels

Licht en kleur

Ook de kleur van je kantoor heeft invloed op je productiviteit. Sommige kleuren (zoals geel) zijn te ‘agressief’ en kunnen voor extra stress zorgen. Daarom stellen we voor om een neutraal kleurenpallet te gebruiken.

Probeer ook om zo veel mogelijk zonlicht binnen te laten. Als dit niet mogelijk is, kan je nog altijd extra verlichting plaatsen. Hanglampen, tafellampen, wandlampen … er is een overvloed aan keuze.

Stockeer extra kabels

Heb je een heleboel extra kabels in je kantoor rondslingeren? Neem dan een oude schoendoos en een aantal lege toiletrolletjes om alle kabels netjes op te bergen. Hierdoor hoef je ze ook niet te ontwarren als je ze uit de doos haalt.

kantoor kabels opbergen

Koop een plantje

Uit onderzoek is gebleken dat plantjes de productiviteit van werknemers verhogen. Een eenvoudig plantje mag dus niet op je bureau ontbreken. Het ziet er niet alleen goed uit, het zorgt er ook voor dat je efficiënter kan werken. 


Geplaatst op donderdag 09 oktober 2014