< Terug naar blog overzicht

Tips voor de perfecte fotomuur

Elk interieur verdient een persoonlijke toets. Foto’s van familie en vrienden mogen dus niet ontbreken. Je kan uiteraard een paar fotokaders op een kast of de schouwmantel zetten, maar er zijn veel leukere alternatieven. Een heuse fotomuur bijvoorbeeld. Hang een groep fotokaders tegen de muur om je leukste herinneringen te tonen. Zelf een fotomuur maken is niet moeilijk. Met deze tips kan het niet misgaan!

Spelen met composities

Het belangrijkste aspect van een fotowand is de compositie. Hoe de foto’s opgehangen worden bepaalt in grote mate de uitstraling. Hier geldt eigenlijk slechts één regel: mix fotokaders van verschillende grootten. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Op het vlak van vormen mag je jouw fantasie de vrije loop laten. Lijn de fotokaders uit in de vorm van een groot vierkant voor een strakke uitstraling, of hang ze lukraak door elkaar. Test en pas aan tot het goed zit.

De leukste plaatsen

Een fotomuur kan eigenlijk overal geplaatst worden. Meestal vinden we deze blikvanger terug in de woonkamer of de eetkamer, maar ook naast de trap of in de slaapkamer zal een fotowand erg mooi zijn. Je kan dus (letterlijk) alle kanten op.

Kleur of zwart-wit?

Wil je jouw fotomuur extra hard laten opvallen? Kies dan voor kleurrijke foto’s. Dat hoeven zelfs geen complementaire tinten te zijn. Voor een iets subtielere aanpak kan je zwart-wit foto’s gebruiken.

Niet enkel foto’s

Bij  het woord fotomuur denk je in de eerste plaats uiteraard aan foto’s. Hoewel foto’s een belangrijk onderdeel zijn, heb je veel meer mogelijkheden. Hang bijvoorbeeld inspirerende quotes in fotokaders, of ga met de kinderen in het bos de mooiste bladeren zoeken. Verder kan je spelen met illustraties, inpak- of behangpapier met leuke patronen, kleine objecten (bijvoorbeeld een sleutel), enz. Een fotowand is dus veel meer dan simpelweg foto’s in kaders. 


Geplaatst op donderdag 10 december 2015