< Terug naar blog overzicht

Spotlight op de industriële interieurstijl

Over smaken valt niet te discussiëren. Iedereen heeft een eigen voorkeur als het op woonstijlen aankomt. De ene houdt van Bohemian, de andere van een landelijke uitstraling, terwijl er ook heel wat liefhebbers zijn van Scandinavische designs. Ook de industriële woonstijl valt in de smaak.

Ben jij een liefhebbers van de industriële stijl? Dan kan je hier wat ideetjes opdoen.

Fabrieken als inspiratie

Eind vorige eeuw weken veel productiesites uit naar Oost-Europa en Azië. Hierdoor kwamen heel wat fabrieken leeg te staan. Deze gebouwen waren ideaal om de groeiende bevolking op te vangen en als woonruimte te dienen. Architecten maakten dankbaar gebruik van de bestaande elementen - een knipoog naar het industriële verleden. Op deze manier kreeg de industriële interieurstijl steeds meer voet aan grond.

Industriële elementen

Volgende elementen typeren deze woonstijl:

  • Pleisterloze muren waar bakstenen zichtbaar zijn.
  • Veelvuldig gebruik van metaal, zoals ijzer, koper, lood…
  • Hoge, open plafonds met zichtbare leidingen.
  • Grote zwarte ramen opgedeeld in vakjes.
  • Metalen trappen.
  • Meubelen en decoratie met een ruwe uitstraling.
  • Een open vloerplan.

Mix van oud en nieuw

In de industriële woonstijl zien we vaak vintage meubelen terug. Liefhebbers schuimen regelmatig rommelmarketen af op zoek naar meubilair en decoratie. Er zijn tevens nieuwe meubelen te vinden. Bepaalde ontwerpers kiezen ervoor om hun creaties een ruwe, industriële look te geven.

Warmte toevoegen

Door het veelvuldig gebruik van beton en metaal kan een industriële woonkamer, eetkamer, of keuken al snel kil aanvoelen. Daarom raden we aan om wat warmte toe te voegen. Dat kan bijvoorbeeld d.m.v. een bruine lederen zetel of een vintage houten salontafel. Ook met stoffen kussens of een ruw tapijt zorg je voor extra gezelligheid. 


Geplaatst op donderdag 12 mei 2016