< Terug naar blog overzicht

Slaapkamers met een 'masculin touch'


Slaapkamers met een ‘feminin touch’, je komt ze overwegend tegen. Net, mooi afgewerkt en tot in de puntjes gedecoreerd. Sommige mannen denken het haast luidop: “Een vrouw heeft meer oog voor detail, ik laat haar maar doen …” Maar mannen, is dat wel altijd naar jullie smaak?

Omdat er ook genoeg mannen zijn die niet samenwonen met een vrouw … Waarom niet eens gaan voor een ‘masculin touch’? Nee hoor, een mannelijke slaapkamer staat niet standaard synoniem voor een ‘man cave’ waar de playstation en mini-koelkast een centrale plek krijgen. Al hopen sommige mannen daar wel op.

Enkele tips om jouw slaapkamer een mannelijke toets te geven:

1. Keep it cool  

Houd de ondertonen koel en rustig. Kies voor neutrale basistonen zoals beige, wit, grijs of blauw. Dat betekent niet dat de kamer saai hoeft te zijn! Dit modern bed van Auping is daar een mooi voorbeeld van.2. Trop is te veel

Geen overload aan decoratie. Enkele pronkstukken, zoals een ‘statement lamp’ of een groot schilderij zijn voldoende.3. Kies voor ruwere materialen 

De betonlook is tegenwoordig heel erg in. Ook in verlichting komt dit terug!

Ook wit geschuurd hout, bijvoorbeeld voor balken, geeft een groffe meerwaarde. Ruw hout is ook heel mooi en al zeker in combinatie met andere zwaardere elementen. Maar zoals voor alles: trop is trop! Overdrijf niet. Het bed hieronder staat ook in onze toonzaal, met een ruw houten kader errond. Een perfecte match.

Houd zeker onze
Facebookpagina in de gaten, want in april maak je kans om dit bed te winnen4. Kleurrijke accenten 

Durf met kleuren te werken. Denk aan kussens, een vrolijke dekbedovertrek, een frisse accentmuur, een opvallend bijzettafeltje, een mooie plaid, … Auping weet hoe dit moet.

Ook de kleur van de bedpootjes mag flashy zijn. Kies eens voor een andere kleur dan wit of zwart, zoals oranje. Bij de bedden van Revor heb je hier keuze in!5. Maak het persoonlijk 

Reflecteer jouw levensvisie in je interieur. Fotokaders en andere ‘personal stuff ‘ hoeven zeker niet weggelaten te worden. Zulke zaken weerspiegelen jouw leven. Geef dus gerust een persoonlijke toets aan je kamer. Dit bed van Revor is verkrijgbaar met verschillende hoofdborden. Chill modus aan!6. Planten

Doen! Hier en daar wat groen fleurt een kamer meteen op. Voor de vergeethoofden bestaan er zelfs cactussen, vetplanten, ... Makkelijk in onderhoud en ietsje ‘mannelijker’ dan een boeketje bloemen. Geef die maar aan je zus, lief of moeder. 
Zet ze op een commode, bijzettafeltje of gewoon op de vloer.7. Veel licht

Veel lichtinval en lichte kleuren frissen de kamer op. In een oogopslag oogt de ruimte groter. Ook verluchten helpt, dus maak ook effectief gebruik van grote ramen. 
Combineer deze witte, strakke look met frissere kleuren. Alles met mate.8. Netjes opgeborgen 

Berg alles netjes op. Laat geen sokken rondslingeren. Geef het maar toe, ook elke man droomt van een eigen dressingNoteborn heeft een groot assortiment.Ga voor open laden. Mooie accessoires, parfum, een opgeplooid hemd, ... Het mag allemaal gezien worden. Deze meubels zijn te koop in onze winkel. Kom zeker eens langs voor woonadvies op maat.


Geplaatst op maandag 03 april 2017