< Terug naar blog overzicht

Salons om in te leven

Zetels die tegen een stootje kunnen, wat een luxe. In een interieur móet er geleefd kunnen worden, want stilzitten is voor paspoppen. De manier waarop zal mee de levensduur van je zetel gaan bepalen. Springen je kinderen in het geniep op de zetel? Of krabt de kat liever de krollen van je salon dan van de trap?

Ik geef je enkele tips om jouw salon langer mooi te houden. Herken jij jezelf in een van deze zéér menselijke woonsituaties?

1. Ravottende kids in huis

Kon jij als kind stilzitten? Geef het maar toe. En nu springen jouw kinderen in het geniep op de zetel. Het ene salon is hier al beter tegen bestand dan het andere.Als je voor stof gaat, kies dan een zetel die hoog scoort op de Martindale test. Deze test wordt gedaan om de stevigheid van een stof te meten. Wanneer een stof geweven is, moet ze voldoen aan de Europese norm. Al onze meubelstoffen worden trouwens zeer streng getest en zijn geschikt voor normaal tot zwaar huishoudelijk gebruik.

Uit die Martindale test blijkt hoe snel een stof zal slijten als het in contact komt met andere ruwere stoffen, zoals bijvoorbeeld kledij. Hoe hoger het aantal ‘toeren’ bij het weven ligt, hoe steviger de stof zal zijn. Dan slijt ze bijgevolg trager en zal ze langer haar mooie vorm behouden. Vraag hier dus zeker altijd naar.

Veel van onze salons zijn tegenwoordig bekleed met Easy Care meubelstoffen. Door de behandeling ervan met een soort coating worden ze vuil- en waterafstotend. Ze zijn zeer sterk, net wat je nodig hebt met enthousiaste koters in huis. Enkel met een beetje water kan je de zetel in een mum van tijd schoonmaken. Deze behandeling is dus ook ideaal als je voorkeur uitgaat naar een lichtere kleur, zoals lichtgrijs, beige, taupe, … Deze kleuren zijn momenteel trouwens zeer trendy. Zelfs als je kids in huis hebt, raden we je toch deze zachte kleuren aan.

Voor lederen salons raden we aan om eerder te kiezen voor gedekverfd of geschuurd leder. Lees er hier meer over. Geschuurd leder is trouwens een van de laatste trends voor lederen salons. Een krasje meer of minder, het komt er niet op aan.2. Dieren op de sofa 

Ze kunnen scherp zijn, de nagels van huisdieren. Of het nu om een hamster, chihuahua of Perzische kat gaat. Mogen de dieren mee in de zetel? Dan kies je beter voor stoffen die minder gevoelig zijn of voor grof afgewerkt textiel waarbij je minder snel losse haakjes ziet.3. Focus op ergonomie

Je hebt maar 1 lichaam, dus draag er goed zorg voor. Jouw zitcomfort vinden we zeer belangrijk. Hoe ouder je wordt, hoe meer nood je vaak krijgt aan een goede rugondersteuningMisschien wil je wel wat hoger zitten, zodat je nadien gemakkelijker recht geraakt? Een letterlijk steuntje in de rug, noem ik dat. 

Ken jij iemand die nooit last heeft van rug- of nekklachten? Het is iets van alle leeftijden. Pak deze klachten aan en zorg ervoor dat je thuis gemakkelijk zit. 
We hebben een heel assortiment aan salons die op maat van je lichaam aanpasbaar en zelfs in de hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor zijn deze modellen dus ook ideaal voor heel grote of kleine mensen. De nodige steun daar waar het moet en voilà, zo goed zal je nog nooit gezeten hebben.Of zit je graag lekker onderuit voor tv, zonder echt te hoeven ‘doorhangen’? Dan is een relaxfunctie ideaal. Je medebewoners zullen je ook dankbaar zijn, want zo neem jij niet meer alle plaats in. 

4. Voor grote gezinnen

Wist je dat je bij sommige modellen ervoor kan kiezen om de zetel per 20 cm te verbreden? Voor als je in een oorspronkelijke driezit graag met vier-op-een-rij gezellig en comfortabel bij elkaar zit.Uiteraard zal ook het onderhoud van je zetel de mooie uitstraling van je zetel beïnvloeden. Voor lederen salons kan je onderaan in deze blog post enkele nuttige tips lezen.

Al onze salons voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Gero werkt samen met een aantal Europese fabrikanten, maar vaak kiezen we ook bewust voor Belgische makelijBen je er nog niet uit wat je wilt? Kom eens langs, zet je er vooral bij neer en laat je wegwijs maken door onze woonadviseurs. Zij helpen je verder met al hun expertise, zodat jij een goede keuze op maat van jouw levensstijl kan maken.

                                                                                                                     

Relaxte groetjes,


Geplaatst op woensdag 08 november 2017