< Terug naar blog overzicht

Rose Quartz en Serenity: dé kleuren van 2016

Sinds 2000 jaar kiest Pantone een kleur van het jaar – een tint die de huidige trends perfect vertaald naar een kleurenwaaier. 2015 was het jaar van Marsala, een diep donkerbruine kleur. Als kleur van het jaar 2016 kiest Pantone voor de eerste keer twee kleuren: Rose Quartz en Serenity.

Pantone kleuren van 2016

Pantone kiest niet zomaar een kleur van het jaar. Ze baseert deze keuze telkens op een weloverwogen redenering. Men zag bijvoorbeeld dat steeds meer mensen op zoek zijn naar rust en welzijn, als tegengif voor de hedendaagse stress. Verder is er wereldwijd een toenemende aandacht voor gendergelijkheid. De kleuren Rose Quartz (Pantone 13-1520) en Serenity (Pantone 15-3919) vatten deze tendensen perfect samen.

Rose Quartz en Serenity combineren

Het zijn twee kleuren die een verrassend mooi combinatie vormen. Er is een fijne balans tussen de warme tonen van Rose Quartz en het rustgevende blauw van Serenity. Beide tinten vullen elkaar perfect aan.

Wil je de Pantone kleuren van het jaar 2016 gebruiken in combinatie met andere kleuren? Kies dan voor pasteltinten, zoals zacht grijs of bruin. Ook een vleugje zilver of goud zal niet misstaan.

Trendkleuren in je interieur

Hoe kan je deze trendkleuren in je interieur gebruiken? Wel, er zijn verschillende mogelijkheden. Omdat Rose Quartz en Serenity zachte kleuren zijn, kan je ze gerust op grote oppervlakken gebruiken, zoals een accentmuur. Uiteraard zijn er ook diverse meubelen om uit te kiezen. Onze Muuto Nerd Chair is bijvoorbeeld verkrijgbaar in een kleur die erg hard lijkt op Rose Quartz. Tenslotte mogen we onze accessoires niet vergeten. Er zijn allerlei schalen, theelichtjes, kussens en andere decoratiestukken die perfect in dit kleurenthema passen. 


Geplaatst op woensdag 23 december 2015