< Terug naar blog overzicht

Pimp jouw terras!

Je terras aankleden klinkt als de eenvoudigste zaak ter wereld. Een leuke tuintafel met bijhorende stoelen kiezen, de parasol opentrekken, en klaar … Ervoor zorgen dat je terras een echte blikvanger wordt, is een andere zaak. Heb je wat inspiratie nodig? Lees dan snel de onderstaande tips voor de aankleding van jouw terras.

Kies voor kleur

Groen, geel, bruin, blauw … de natuur is een echt kleurboek. Dus waarom zou je jouw terras aankleden met saaie zwarte of witte terrasmeubelen? Het is veel leuker om voor een reeks kleurrijke tuintafels- en stoelen te kiezen. Ze fleuren je tuin op en worden direct dé blikvangers van jouw terras.

Wat inspiratie nodig? Het Franse merk Fermob staat bekend voor haar kleurrijke tuinmeubelen. Ontdek snel de collectie!

Een tuinbank

Meestal wordt een tuintafel gecombineerd met klassieke stoelen. Maar tegenwoordig zijn er ook tuinbanken verkrijgbaar. Met deze zitbanken krijg je een echt picknickgevoel. Bovendien zijn ze makkelijk onder de tafel te schuiven, om wat meer plaats te creëren.

Verlichting

Een terras is moeilijk te verlichten. Gelukkig heb je niet zoveel licht nodig voor een gezellige avond. Kaarsen zijn vaak voldoende. Er zijn verschillende manieren om kaarsen op je terras te gebruiken, zoals:

  • In theelichthouders
  • In een lantaarn
  • Op een schaal
  • In een windlicht

Gezellige vuurtjes

’s Avonds kan het snel afkoelen. Heel wat mensen halen een gasbrander in huis om hun terras te verwarmen. Maar er bestaat een veel mooiere oplossing: vuurschalen of vuurkorven. Samen rond de gezellige warmte van een knetterend vuur: da’s heerlijk genieten!

Tafeldecoratie

Wanneer je het terras gaat aankleden, mag je uiteraard de tafel niet vergeten. Die is immers het middelpunt. Kies een kleurrijk tafelkleed en versier de tafel met theelichtjes, bloemen en andere accessoires.

Om je gasten te verwelkomen, mag een stijlvol servies niet ontbreken. In onze toonzaal ontdek je hippe glazen, kommen, kannen, borden en veel meer. Ook hier geldt één regel: kies voor kleur!  Je terrasaankleding mag immers gezien worden.


Geplaatst op woensdag 30 maart 2016