< Terug naar blog overzicht

Ons bezoek aan Maison & Objet 2016 in Parijs

Begin september was het weer zover: Maison & Objet. Op deze beroemde interieurbeurs in Parijs worden alle nieuwigheden omtrent deco, design en lifestyle tentoongesteld.  Dit evenement konden we dus echt niet missen.

Dit zijn enkele nieuwigheden en trends die we gespot hebben:

Warm, landelijk, naturel … zo konden we een groot deel van de collecties op Maison & Objet omschrijven. Dat is natuurlijk geen verrassing. In aanloop naar de koude wintermaanden gebruiken ontwerpers graag warme, natuurlijke materialen. Dat zorgt voor extra gezelligheid.

Er ging veel aandacht naar grote objecten, om zo een interieur uit te puren en sereen te houden. Dit kan gaan over grote kunstkaders, maar ook spiegels of andere meubelstukken (dienbladen aan muur horen bij foto van salontafel) die op zich bijna als een kunstobject kunnen aanzien worden.

Wat ook opviel, was dat de industriële stijl warme toetsen kreeg. Men gebruikte warme materialen en decoratie in combinatie met veel groen. Deze stijl blijft sowieso doorlopen in 2017. Ook in onze collectie zal je deze stijl terugvinden. We hebben veel nieuwe items, die binnenkort in de winkel verkrijgbaar zijn! 

Ook het Belgische Serax was aanwezig. Voor hun nieuwe ‘Surface’ collectie werkten ze samen met niemand minder dan Sergio Herman. Hij ontwierp onder andere een prachtige serviesset met schitterende aardetinten. Goed nieuws: dit servies is vanaf oktober verkrijgbaar in onze cadeaushop.


Geplaatst op maandag 19 september 2016