< Terug naar blog overzicht

Ons bezoek aan het Salone del Mobile in Milaan

Designliefhebbers kennen ongetwijfeld het Salone del Mobile. Deze Milanese woonbeurs vindt elk jaar plaats in april en trekt duizenden bezoekers aan van over de hele wereld. Ook wij trokken enkele weken geleden naar het Salone del Mobile om inspiratie op te doen, trends te ontdekken en nieuwe collecties in huis te halen.

Het Salone del Mobile heeft steeds fantastische standen, innoverende collecties en overvloed aan inspiratie. Het is een van de grootste woonbeurzen ter wereld. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande cijfers:

  • 2407 exposanten
  • 270.000 m² oppervlakte
  • Meer dan 370.000 bezoekers
  • 67% buitenlandse gasten

Op het Salone del Mobile zijn vrijwel alle woonstijlen aanwezig. Maar het Scandinavisch wonen was wel erg nadrukkelijk aanwezig. De Scandinavische woonstijl is nog steeds trending, maar werd in een nieuw jasje gestoken. Opbergmeubelen kregen deurtjes, designstoelen in frisse nieuwe kleurtjes, enz. 

Tijdens het Salone del Mobile zijn er evenementen en exposities in heel de stad. In de bruisende Brera-wijk, hét hart van de designwereld, vonden heel wat klinkende namen hun onderkomen. Zo had HAY een hal van 1000 m² groot op een originele manier ingericht.

Zoals de foto’s laten zien, was er een hoger en een lager gedeelte. Het laagste niveau was onderverdeeld in verschillende kamers. Bezoekers konden via het bovenste gedeelte een parcours volgen en zo deze kamers ontdekken.

Daarnaast was er een minimarket opgezet. Hier kon men de leukste nieuwigheden van de alom bekende HAY-decoratie kopen. 

Nog een merk dat een opvallende stand had, was Lago. De collectie van Lago wordt gekenmerkt door strakke meubelen met een vleugje Italiaanse flair. Het zijn meubelen die passen in échte interieurs, en niet enkele geschikt zijn voor fotoshoots. De kracht van Lago zit hem ook in de veelzijdigheid. Lago meubelen passen in elke interieurstijl, van barok over industrieel tot de nature-stijl.

Deze leuke eyecatcher kwamen we tegen; de visie van Lago start met ‘Never stop’ en wordt aangevuld met

… designging spaces
… becoming kids
… being ever-changing


Geplaatst op donderdag 28 april 2016