< Terug naar blog overzicht

Naakte pendellampen: less is more

Heb je het ook al gezien? Naakte pendellampen zijn hot! Vaarwel kappen van kunststof of katoen; vanaf nu is het ballonnetje de blikvanger. Hanglampen zonder kap zijn echt aan een opmars bezig en mogen niet in jouw trendy interieur ontbreken.

Eenvoud siert

Naakte pendellampen hebben een utilitair design. Form follows function, zeg maar. Er zijn geen extra elementen om de lamp een stijlvolle uitstraling te geven. Een pendel met een gloeilamp volstaat. Deze eenvoud maakt naakte lampen zo geliefd.

Variatie troef

Qua ontwerp kan je alle kanten uit. Er zijn bijvoorbeeld verschillende draden om uit te kiezen. Ga je voor een effen kleur of eentje met een subtiel lijntjespatroon? Daarnaast zijn er allerlei leuke alternatieven voor de klassieke gloeilampen. Kies een retro Edison bulb voor een vintage uitstraling of ga voor een opvallende lamp met een messing accent. Alles kan!

Gezellig samen

Hier is nog een goede tip: combineer meerdere naakte pendellampen in een cluster. Hang een groepje van 5 à 6 lampen op verschillende hoogten boven de eettafel voor een speels effect. Eventueel kan je de pendels een tweede keer tegen het plafond bevestigen om de lampencluster breder te maken.

Voor elke interieurstijl

Modern, Scandinavisch, bohemian, eigentijds, … naakte pendellampen passen in elke interieurstijl. Ze hebben een tijdloze uitstraling die makkelijk te combineren is met andere decoratiestukken. 


Geplaatst op donderdag 16 juni 2016