< Terug naar blog overzicht

Muurdecoratie: oneindig veel mogelijkheden

Zonder muurdecoratie zouden je woonkamer, eetkamer, keuken en slaapkamers er erg saai uitzien. Wie een stijlvol interieur wil, zorgt dus best voor de aankleding van zijn muren. Dat kan op verschillende manieren – de ene al wat makkelijker dan de andere. Enkele voorbeelden:

Muurbekleding

Alles begint met de muurbekleding. Heel wat mensen kiezen voor verf, welke verkrijgbaar is in (letterlijk) duizenden kleuren en tinten. Ook behangpapier is populair. Hier is nog meer keuze, omdat er ook verschillende patronen en ontwerpen zijn. Je kan bijvoorbeeld een subtiel ruitjespatroon tegen de muur hangen, of voor een opvallende fotoprint opteren.

Fotokaders

Muurdecoratie staat bijna synoniem met fotokaders. Foto’s van familieleden en vrienden geven een persoonlijke toets aan je interieur. Ze maken van een doorsnee woning je thuis. Fotokaders worden vaak alleen opgehangen (bv. een enkele trouwfoto), maar ook een grote fotomuur met verschillende kaders is een goed idee.

Schilderijen

Wat kunst mag niet ontbreken. Versier je muur daarom met een schilderij. Ook hier zijn er enorm veel mogelijkheden. Landschappen, portretten, abstracte composities, popart … er is voor ieder wat wils.

Posters

Heb je er al aan gedacht om een poster als muurdecoratie te gebruiken? Dat is vooral bij moderne interieurs erg mooi. Je kan bijvoorbeeld een poster met een leuke quote ophangen, maar evengoed een oude filmposter om een vintage look aan de kamer te geven. Net zoals bij foto’s en schilderijen is er bij posters geen gebrek aan keuze.

Spiegels

Spiegels hebben in de eerste plaats een decoratieve functie als muurdecoratie. Daarbovenop zijn ze ook praktisch. Een spiegel reflecteert het licht in de ruimte, waardoor de kamer groter lijkt. Op deze manier kan je een kleine kamer optisch vergroten. Handig, niet?

Wandplanken

Glaswerk of kandelaars als muurdecoratie gebruiken? Dat kan! Hang een wandplank tegen de muur om je mooiste boeken, beeldwerkjes en theelichthouders te presenteren. Naast wandplanken zijn er ook leuke kastjes (vierkant of in de vorm van een huisje) te vinden.  

Borden

Nee, het gaat hier niet over servies. We hebben het over magneetborden en krijtborden. Vooral in een keuken of bureau is wordt deze muurdecoratie gebruikt. Je kan er memo’s op schrijven maar evengoed een leuke tekening op maken. Deze borden hebben dus ook een decoratieve functie.

Muurstickers

Het is je misschien al opgevallen, maar tegenwoordig zien we steeds vaker muurstickers terug. Vooral in kinderkamers is deze muurdecoratie erg gewild. Muurstickers zijn een makkelijke manier om je interieur op te frissen. Vlinders, vormen, Disney-figuren, letters … er zijn honderden mogelijkheden.

Wandklokken

Nog een muuraccessoire dat zowel mooi als praktisch is. Wandklokken doen meer dan de tijd tonen. Dankzij de verschillende ontwerpen vormen ze een verlengstuk van je interieurstijl. Een vintage wandklok of eentje met en strak, modern design; er is voor ieder wat wils.

Muurdecoratie kopen?

Wil je nieuwe muurdecoratie kopen? Dan moet je bij Gero Wonen zijn. Spiegels, schilderijen, fotokaders, klokken … we hebben het allemaal. Bezoek onze toonzaal in Lier en laat je inspireren in onze decoratieafdeling. 


Geplaatst op woensdag 10 februari 2016