< Terug naar blog overzicht

Must-haves voor een leuke studentenkamer

Ondertussen is er weer een schooljaar voorbij. Veel studenten zullen tijdens de zomer de overstap maken van het middelbaar naar een hogeschool of universiteit. Sommigen van hen zullen hiervoor zelfs een studentenkamer huren. Voor deze studenten hebben we een aantal tips verzameld om van je kamer het leukste kot van de stad te maken.

Het bed

Een van de belangrijkste elementen van een studentenkot is het bed. Waar ga je anders slapen na een wilde cantus? Uiteraard kan je kiezen voor een eenpersoonsbed, maar heel wat studenten kopen een twijfelaar (100-120cm) om extra comfortabel te slapen. In een klein kot kan je tevens voor een hoogslaper met een ingebouwde bureautafel opteren. Zo kan je heel wat ruimte besparen.

De bureautafel

Over de bureautafel gesproken; dit is waarschijnlijk het tweede belangrijkste meubelstuk van jouw kot. Hier zal je tijdens het schooljaar - vooral tijdens de examens - heel wat tijd spenderen. Daarom koop je best een bureau dat voldoende plaats biedt aan al je boeken, kaften en notities. Een model met ingebouwde kasten en/of laden is ook een aanrader.

De bureaustoel

Ook het belang van een goede bureaustoel is niet te onderschatten. Omdat je tijdens het studeren gedurende lange tijd stilzit, kan een oncomfortabele bureaustoel voor rug- en nekklachten zorgen. Koop dus een bureaustoel die je lichaam voldoende ondersteund. Bovendien kies je best voor een model waar je de rugleuning, zithoogte en armsteunen van kan aanpassen. Op deze manier vind je sneller een comfortabele zithouding.

Kasten

Broeken, T-shirts, ondergoed, kaften, notities, bestek, kookgerei… er zijn verrassend veel zaken in een studentenkamer die opgeborgen moeten worden. Daarom mogen kasten niet ontbreken.

In de eerste plaats vind je in onze collectie en heleboel handige ladeblokken, die je onder een bureautafel kan schuiven of als nachtkastje kan gebruiken. Maar we hebben tevens een heleboel dressoirs en kleerkasten om spullen in op te bergen. Voor alle opbergnoden hebben we een passende oplossing!

Spiegels

De meeste studentenkoten zijn erg klein. Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes om een kamer optisch te vergroten. Een van die trucjes is het gebruik van spiegels. Door een spiegel aan een wand te hangen of een staand exemplaar te gebruiken, wordt het zonlicht weerkaatst, waardoor je kot ruimer zal aanvoelen. Een spiegel is dus een echte must-have.

Lampen

Nu we het toch over licht hebben; ook de juiste verlichting is van belang. In onze showroom kan je een heleboel hanglampen, staanlampen en tafellampen vinden om je studentenkamer te verlichten. Vergeet ook niet om een leuke bureaulamp te kopen voor bij het studeren.  

Decoratie

Nog een belangrijkste tip; geef je kot een persoonlijke toets met behulp van decoratiestukken. In onze winkel in Lier vind je een heleboel toffe decoratiestukken, zoals kussens, fotokaders, kaarsen, plantjes, enz. Er is voor elk wat wils. Kom eens langs en ontdek het zelf!

De juiste kleuren

Wil je jouw kot een nieuw kleurtje geven? Kies dan voor lichte tinten. Lichte kleuren geven de ruimte een meer open uitstraling waardoor ze al snel groter lijkt. Te donkere kleuren kunnen voor een claustrofobisch effect zorgen.

Daartegenover staat dat je voor meubilair en decoratiestukken wel opvallende kleuren mag gebruiken. Je kot mag er natuurlijk niet te saai uitzien. Een groen kastje, gele kussens en oranje fotokaders zijn dus zeker op hun plaats.


Geplaatst op vrijdag 11 juli 2014