< Terug naar blog overzicht

Just bead it: kralen in je interieur


Houten kralen horen niet enkel thuis in een hobbywinkel. Ze worden ook verwerkt in meubels, verlichting, decoratie, … Licht of donker hout, subtiel of uitgesproken, het kan allemaal! 


Deze ietwat ludieke stijl doet je misschien terugdenken aan je kindertijd. Je kwam ze tegen als speelgoed en je kon er zelfs mee leren rekenen op een telraam, ... Kralen zijn dus zowel nostalgisch als enorm hip vandaag de dag.Tijdens het studeren of werken heb je ze liefst allemaal netjes op een rij … Zowel jouw gedachten als de kralen van je 
bureautafel. Dit exemplaar van Zuiver is helemaal mee!Kralen staan erom bekend dat ze kunnen schuiven. Ook in de poten van deze makkelijk verplaatsbare bijzettafeltjes van Dutchbone zit deze look verwerkt. Deze tafeltjes bestaan in 3 formaten, samen vormen ze een harmonieus geheel in je interieur. De donkere houtkleur staat garant voor een warme noot in de kamer. Om het met de woorden van Michael Jackson te zingen: “Just bead it”!
Kralen op de grond, maar ook in de lucht. Zelfs in hanglampen komen ze voor, zoals in deze van Eglo. Het is dus niet enkel in een ketting dat kralen op een speelse wijze kunnen doorhangen.  Zonder derde poot is deze tripod lamp van Dutchbone verloren. Zo kunnen kralen een stevige basis vormen. Je interieur krijgt net dat extra beetje cachet hierdoor. Je komt ze tegen in allerlei stijlen van verlichting, van een klassieke luchter tot een moderne pendellamp.

Gevarieerd is deze trend wel, hij sluit geen enkele vorm of kleur uit. Deze look mag je zeer ruimdenkend opvatten. Meestal kom je ze tegen in hout, maar ook andere materialen kunnen zich hiertoe lenen. Kies voor standvastige basics en combineer ze naar hartelust met frissere kleurtjes en andere vormen.

Houd je het graag sober? Dan kies je voor een subtielere aanpak, zoals kralen in decoratie. Pomax verwerkte ze in haar collectie windlichten en stolpen. Al eens aan een kralenketting aan de muur gedacht? Zonder meer? Wie het graag ietsje persoonlijker maakt, kan er foto’s, accessoires, kaartjes, andere frulletjes of zelfs kapstokken aan hangen! Kom deze kralentrend zeker eens spotten in onze winkel


Geplaatst op vrijdag 10 maart 2017