< Terug naar blog overzicht

Interieurinspiratie: stoer & landelijk

De landelijke stijl blijft een topper in onze regio. Heel wat mensen worden verliefd op de sfeervolle charme van deze inrichting.

Het leuke aan deze stijl is de flexibiliteit. Je kan er alle kanten mee uit. Sommige mensen voegen graag enkele retro elementen toe, anderen gaan voor een meer bohemian look. Een mix van stoer en landelijk is zeker een aanrader.

De combinatie stoer-landelijk is een eerlijke stijl. Er zijn weinig sobere, effen oppervlakken. Men kiest eerder voor robuuste materialen met een karaktervolle uitstraling. Denk aan donkere houtpatronen met een ‘used look’. Kleine oneffenheden en imperfecties worden niet weggestoken. Net dat maakt deze woonstijl zo mooi.

Om het stoere kantje extra in de verf te zetten, worden vaak metalen accenten toegevoegd. Een houten dressoir die omgeven wordt door een donker ijzeren frame, een bijzettafeltje met stalen pootjes of draadlampen geïnspireerd op de mijnbouw … alles kan. De combinatie hout – metaal ziet er altijd prachtig uit. Het contrast tussen deze materialen houdt een stoer & landelijk interieur levendig.

In een stoer landelijk interieur zal je enkele verrassende decoratiestukken tegenkomen. Wat dacht je van een ossenschedel tegen de muur? Of een kapstok van gietijzeren buizen? Ook tweedehandsspullen, zoals een reeks Amerikaanse nummerplaten of oude apothekersflessen, kunnen perfect dienen als decoratie in een stoer en landelijk interieur!


Geplaatst op vrijdag 27 januari 2017