< Terug naar blog overzicht

Inspirerende interieurtrends voor 2016

Het nieuwe jaar brengt een heleboel trends met zich mee. Hoewel we geen glazen bol hebben (spijtig genoeg), kunnen we op basis van de huidige tendensen de interieurtrends voor 2016 voorspellen. Dit mag je verwachten:

1) Metalen accenten

Een woontrend die in 2015 de kop opstak en ook in 2016 zal doorzetten, is het gebruik van metalen accenten. Dat kan bijvoorbeeld een koperen kandelaar of theelichtje zijn, maar evengoed een hanglamp in messing. Deze metalen decoratiestukken zorgen voor het nodige bling-bling in je interieur.

2) Pastelroze en –blauw

Eind december presenteerden we Rose Quartz en Serenity – twee kleuren die door Pantone uitgeroepen werden tot kleuren van het jaar 2016. Trendwatchers weten dus meteen welke kleuren ze in hun interieur moeten gebruiken. Omdat Rose Quartz en Serenity pasteltinten zijn, is het niet moeilijk om ze te combineren. Combineer ze bijvoorbeeld met zacht grijs of bruin, of kies voor wat metalen accenten uit voorgaande interieurtrend.

3) Kussens met patronen

Effen kussen zijn zó 2015. Wie de interieurtrends van 2016 wil volgen, moet kussens met een patroon in huis halen. Dat kunnen subtiele lijntjes zijn, maar evengoed driehoeken of bolletjes. Kies niet altijd hetzelfde model, maar mix verschillende patronen door elkaar voor een speelse look.

4) Hout, wol en aardewerk

Natuurlijke materialen zijn hipper dan ooit. Denk bijvoorbeeld aan meubelen in blank hout, of een wollen poef. Ook keramiek vazen en schalen van aardewerk mogen niet ontbreken in een trendy interieur. Kunststof zullen we minder zien in 2016, want alles draait om natuurlijke materialen.

Inspiratiehulp nodig?

De interieurtrends van 2016 lezen is één ding, ze toepassen op je eigen interieur is iets anders. Gelukkig kan je steeds beroep doen op onze medewerkers. Zij helpen je graag de woontrends van 2016 te vertalen naar je eigen woonkamer, slaapkamer, eetkamer … Bovendien kan je in onze toonzaal heel wat inspiratie opdoen. Je komt er gegarandeerd buiten met nieuwe ideeën! 


Geplaatst op donderdag 28 januari 2016