< Terug naar blog overzicht

Hotelgevoel in huis

Soms kom je in een hotelkamer en denk je: "Wauw, hier kan ik wel elke dag slapen!" Door enkele eenvoudige aanpassingen aan je interieur, neem je dat hotelgevoel zo mee naar huis.

Ik deel enkele praktische tips om dat luxegevoel naar je slaapkamer te halen …


1. Frisse kamer

Heerlijk! De geur van fris gewassen lakens. Soms moet het snel gaan en heb je amper tijd voor de strijk. Geen paniek als die huishoudelijke taak er eens niet van komt. Een nonchalante look in de slaapkamer mag en kan. Je bent tenslotte thuis. Alles moet niet zo stijfjes zijn als in een echte hotelkamer. Wie toch mooi gesteven lakens verkiest, heeft een beetje meer werk.

Leg ook wekelijks propere lakens op. Zet de ramen regelmatig wagenwijd open, zodat de kamer goed kan verluchten.


 

2. Kussens overload 

Wanneer hield je voor het laatst een kussengevecht? Veel kussens op een mooi opgemaakt bed doen meteen aan een hotelkamer denken. Klein minpuntje? Thuis moet je het bed helaas wel zelf opmaken …


 

3. Oog voor detail 

Maak van je nachttafeltje een decoratie-item. Overdrijf hier zeker niet in. Een paar mooie stuks zijn voldoende.
Kies voor een luchter of hanglamp die klasse uitstraalt. Vermijd plastic elementen, maar kies voor zwaardere en kwalitatieve materialen die er duurder uitzien dan dat ze dikwijls zijn.


 

4. Cleane look

Rustige kleuren, zoals wit en subtiele poedertinten passen goed bij deze look. Neutrale kleuren zorgen voor niet te veel afleiding. Je gaat een rustige nacht tegemoet.De slaapkamers van 
Styldecor stralen die sfeer uit. Ook het extra bankje achter het bed maakt de look compleet.


 

5. Lange gordijnen 

Ze doen de kamer meteen luxueuzer en zelfs hoger ogen. Lichte kleuren, zoals ecru of beige, zorgen opnieuw voor die frisse en cleane look.


 

6. Netjes opgeborgen

Al ooit een rommelige hotelkamer binnengewandeld? Toch niet alvorens je die halve dressing uit je koffer hebt gehaald althans! Berg zoveel mogelijk op in kasten, al dan niet ingebouwd. Probeer ook zeker niet te veel kleren te laten slingeren op ‘de stoel’.

Tip: ook in je nachtkastje kan je kleine spulletjes kwijt. 


 

7. Zachte stoffen

Om dit aangenaam te vinden, hoef je zeker geen softie te zijn. Denk aan een comfortabele fauteuil, wollige kussens, fluwelen gordijnen, warme plaids, een mooie bedsprei, zachte badhanddoeken, … 

Ook hier kom je het bankje aan het voeteinde opnieuw tegen. Dat geeft toch wat extra cachet en straalt luxe uit. Zeker als dit met stof bekleed is.Flamant
heeft ieder seizoen weer nieuwe kussens. Zachte, mooie stoffen staan centraal.


 

8. Wellness in de badkamer 

Ook de badkamer van een hotelkamer is een van mijn favoriete plekjes. Zeker als er verzorgingsproducten klaarliggen op de wastafel. Net uit bad? Dan is een kwalitatieve handdoek en badjas van Vandijck hemels! Die welgekende witte, badstoffen sloffen mag je thuis wel achterwege laten …Maar onthoud ook goed dat je niet écht op hotel bent. Vergeet ook zeker geen persoonlijke touch aan je slaapkamer te geven. Al ooit fotokaders zien hangen in een hotelkamer? Dat is hét grootste verschil: je bent thuis!

Wil je deze look ook bij jou thuis? Onze woonadviseurs helpen je graag! Geplaatst op zondag 09 april 2017