< Terug naar blog overzicht

Haal de natuur naar binnen

Nu het steeds beter weer wordt, snakken we naar de tuin. Helaas gooien de aprilse grillen wel eens roet in het eten. Als we niet naar buiten kunnen, dan halen we de natuur naar binnen. Lees alvast onderstaande tips voor een natuurlijk interieur.

Pure materialen

Een natuurlijk interieur vraagt logischerwijs pure materialen. Wie de natuur in huis wil halen, kiest dus best voor hout, linnen, wol en leder. Het leuke aan deze materialen is dat ze een warme uitstraling hebben. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande woonkamer:

Organische vormen

Rechte lijnen komen (bijna) niet in de natuur voor – sierlijke krullingen des te meer. Daarom mogen organische vormen niet ontbreken. Dat kan bijvoorbeeld een barkast met decoratieve lijsten zijn, of een bijzettafeltje waarvan het blad gemaakt werd van een boomstam.

Een bloempje hier, een plantje daar

Wie denkt aan de natuur, denkt aan bloemen en planten. Deze groene decoratiestukken mogen we dus niet vergeten. Combineer hoge planten in potten, bloemen in vazen en kruiden in potten om de natuur naar binnen te brengen.

Kleuren

Voor een natuurlijke uitstraling zijn bruine, groene en blauwe kleuren geschikt. Deze kleuren zorgen voor een zekere rust en ontspanning. Je kan deze natuurtinten op verschillende plekken gebruiken: op de bekleding van je zetel, een bijzettafeltje, kaarsen, schalen, behangpapier, kussens, en veel meer.

Een milieubewuste levensstijl

Wie kiest voor een natuurlijk interieur kiest vaak ook voor een milieubewuste levensstijl. Dat kan door bijvoorbeeld ecologische schoonmaakproducten te gebruiken of zoveel mogelijk te recycleren. Probeer ook om energie te besparen. Dat kan door oude lampen te vervangen door LED-verlichting, de verwarming een graadje lager te zetten en onnodige stroomvreters uit te schakelen. Je merkt het meteen: groen leven is niet altijd moeilijk! 


Geplaatst op vrijdag 22 april 2016