< Terug naar blog overzicht

Een sfeervol interieur met lekkere geuren

Een interieur beleef je niet alleen visueel. Materialen spelen ook een rol. Zacht of ruw, glanzend of dof … een mix van materialen brengt leven in de brouwerij. Een derde element, iets dat we vaak vergeten, zijn geuren. Door in een bepaalde kamer het aroma aan te passen, zal je de inrichting helemaal anders beleven.

Een heerlijk aroma kan wonderen doen. Vieze geurtjes zijn nu eenmaal niet aangenaam.

Een van de meest eenvoudige manieren om een geur door de woning te verspreiden, is door middel van geurkaarsen. Vanille, lavendel, citrus … tegenwoordig zijn er een heleboel varianten om uit te kiezen. Er is voor ieder wat wils.

Het leuke aan geurkaarsen is dat ze ook decoratief een meerwaarde zijn. Zet ze bijvoorbeeld in een trendy theelichthouder op een bijzettafeltje als versiering. Grotere geurkaarsen kan je in een bokaal of schaal plaatsen.

Geurstokjes zijn veel krachtiger. Bovendien geven ze langer hun aroma af – zelfs meerdere weken. Deze flesjes met houten stokjes passen overal: in de woonkamer, in de badkamer of in je bureau.

Ook leuk is de 'melting aroma wax' van Riverdale. Deze kleine stukjes geparfumeerde wax leg je op een schaaltje met daaronder een theelichtje. Door de warmte smelten ze langzaam en geven ze hun heerlijke aroma af.

Ben je een echte doe-het-zelver? Dan heb ik nog een leuke tip: probeer een geurrecept. Laat een pot met water koken en voeg hier enkele sinaasappelschillen en een koffielepel kaneel aan toe. Een combinatie van citroen, rozemarijn en een koffielepel vanille-extract ruikt ook heerlijk. 


Geplaatst op donderdag 24 november 2016