< Terug naar blog overzicht

Een minimalistische woonkamer: tips en tricks

Less is more… Onder dit motto geven heel wat mensen hun interieur een minimalistische uitstraling. Een overvloed aan kasten, stoelen, fotokaders, beelden, kussens… zorgt immers voor een chaotische uitstraling. Daarom is het interessant om enkel op het essentiële te focussen. Hoe je dit kan doen, lees je in dit artikel.

Waarom een minimalistisch interieur?

Een minimalistisch interieur heeft een heleboel voordelen. In de eerste plaats lijkt elke kamer groter. Overbodige meubelen en decoratiestukken kunnen namelijk voor een claustrofobisch gevoel zorgen. Bovendien heeft je interieur een minder drukke uitstraling – perfect om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. Ook het onderhoud mag niet vergeten worden. In een minimalistische woonkamer hoef je geen tientallen kaders, potjes, beelden… schoon te maken. Zo win je heel wat tijd.

Handig tips & tricks

Ben je zelf een fan van minimalistische interieurs? Dan hebben we een aantal handige tips om je woning volgens deze designfilosofie in te richten.

Op zoek naar de essentie

Heb je echt die grote barkast nodig en zijn die beeldjes op tafel absoluut noodzakelijk? Een minimalistisch interieur begint met een grondige ‘schoonmaak’. Zoek uit welke zaken essentieel zijn en welke geschrapt mogen worden. Je zal ervan schrikken hoeveel overbodige spullen je eigenlijk in je leven hebt toegelaten.

Gesloten opbergruimten

Rommel is een doorn in het oog van elke fan van minimalisme. Open kasten zijn dus uit den boze. Gelukkig is er een overvloed aan gesloten opbergmogelijkheden, zoals boekenkasten, dressoirs, ladeblokken, enz. Zo kan je alles netjes wegstoppen zonder afbreuk te doen aan de strakke vormgeving van je interieur.

Geen grepen

Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor greeploze kasten en laden. Zo ziet je meubilair er nog strakker uit. In onze winkel in Lier is een ruim aanbod aan greeploze opbergmeubelen te vinden. Kom eens langs en ontdek het zelf.

Pure vormen

Minimalistisch design staat synoniem met moderne interieurs. Landelijke meubelen zijn hier dus meestal niet op hun plaats. Moderne meubelen worden getypeerd door pure, strakke vormen - er zijn immers geen overbodige designfantasietjes nodig.

Spelen met materialen

In een minimalistisch interieur komt het gebruikte meubilair beter tot zijn recht. Daarom kan je gerust spelen met kleuren en materialen. Kies bijvoorbeeld een kastje in een frisse tint of ga voor een stoffen zetel met een subtiel patroon. Zo voorkom je dat je interieur er te steriel uitziet. Gezelligheid is immers ook belangrijk.


Geplaatst op donderdag 12 juni 2014