< Terug naar blog overzicht

Een gezellige leeshoek inrichten? Zo pak je het aan.

Heb je een boekencollectie waarbij de doorsnee bibliotheek verbleekt? Dan heb je waarschijnlijk ook een gezellig leeshoekje in huis. Als dat nog niet het geval is, moet je onderstaande tips zeker en vast lezen. Je vindt er alle ingrediënten voor de perfecte leeshoek.

Comfortabel zitten

Het centrale punt van je leeshoek is ongetwijfeld de zitplaats. Sommige mensen gebruiken een deel van hun sofa om boeken te lezen, terwijl anderen een aparte fauteuil verkiezen. Maar voor het ultieme leescomfort moet je een relaxzetel kopen. In deze ergonomische zetel wordt je lichaam optimaal ondersteund, zodat je geen last krijgt van een pijnlijke rug of schouders tijdens het lezen.

Heb je een zetel zonder relaxfunctie? Dan kan een extra voetbankje van pas komen. Ook een poef (gehaakte poefs zijn tegenwoordig erg populair) kan voor wat extra comfort zorgen.

Ruimte voor je collectie

De meeste boekenliefhebbers hebben een uitgebreide collectie (tenzij je alles op een tablet hebt staan natuurlijk). Al deze boeken verdienen een plaats in je leeshoek. Daarom mag een boekenkast niet ontbreken.

Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden. Voor elke interieurstijl is er wel een passend model te vinden. Daarnaast kan je nog kiezen tussen open en gesloten boekenkasten. Open kasten zijn erg leuk om met je collectie te pronken, terwijl gesloten boekenkasten voor een strakke look zorgen.

Bijzettafeltje

Vergeet niet om ook een bijzettafeltje in je leeshoek te zetten. Waar ga je anders je drankje, snack, leesbril … op leggen? Zoals bij onze boekenkasten komen bijzettafeltjes in alle vormen en maten. Er is dus een overvloed aan keuze. Kom eens langs en ontdek het zelf!

De juiste verlichting

Lezen in het donker is niet echt aangenaam. Het is namelijk erg vermoeiend voor je ogen. Daarom moet je bij de inrichting van een leeshoek ook rekening houden met de verlichting. De eenvoudigste manier om voor voldoende licht te voorzien is met behulp van een staanlamp. Er zijn verschillende modellen waarbij je de lamp kan richten, zodat je altijd licht op de juiste plaats hebt.

Gezellige aankleding

Een leeshoek verdient ook een aantal accessoires. Een lege kamer met enkel een stoel en een kast is immers niet gezellig. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om een leeshoek aan te kleden. Denk maar aan fotokaders, schilderijen, plaids, kussens, bloemen, enz. De mogelijkheden zijn eindeloos!


Geplaatst op maandag 26 januari 2015