< Terug naar blog overzicht

Designverlichting: lichtgevende kunstwerkjes

Bij het woord ‘verlichting’ denken we nog al te vaak aan de praktische kant. Lampen dienen immers om een kamer te verlichten, zodat je in het donker niet over een poef of salontafel valt. Vergeet niet: verlichting heeft ook een decoratieve waarde.

Armaturen kan je op dezelfde hoogte plaatsen als decoratie. Net als een mooie vaas of een trendy windlicht draagt de verlichting bij aan de sfeer van een kamer.

Daarom ben ik zo’n fan van designverlichting. Deze armaturen zijn echte blikvangers. Ze werden ontworpen door bekende designers – designers die geen schrik hebben om verrassende vormen of materiaalcombinaties te gebruiken.

Bij designverlichting is Vita zeker en vast een topper. Dit Scandinavische merk tilt de klassieke hang-, vloer- en tafellampen naar een hoger niveau. De Vita Silvia is bijvoorbeeld een echte eyecatcher, zeker wanneer je kiest voor de trendy koperen afwerking. De Eos is ook een van mijn favorieten. Wist je dat in deze designlamp meer dan 4000 veertjes verwerkt werden?

Draadlampen zijn ook hot! Deze designverlichting heeft een kap die bestaat uit dunne metaaldraden – erg leuk indien je deze combineert met een vintage Edison lamp.  

Bij designverlichting durft men wel eens af te stappen van klassieke materialen, zoals metaal en kunststof. Zuiver is een van die ‘durvers’. Hun Would hanglampen hebben namelijk een hippe houttextuur, en zijn verkrijgbaar in drie verschillende vormen. In de woonkamer, keuken of slaapkamer: deze designverlichting past overal! 

Zuiver gebruikt graag koper voor haar designverlichting. Koperkleurige accenten brengen elk interieur tot leven. De volgende keer dat je op zoek gaat naar een armatuur, moet je dus zeker en vast een koperen designlamp overwegen. 


Geplaatst op maandag 19 september 2016