< Terug naar blog overzicht

Decoratietips voor een uitnodigende inkomhal

Over de decoratie van woonkamers, slaapkamers, eetkamers en dergelijke is al enorm veel inkt gevloeid. Maar er is een ruimte die we vaak vergeten; de inkomhal. Nochtans is deze vergeten kamer erg belangrijk. Ze geeft bezoekers namelijk een eerste indruk, en zoals het spreekwoord zegt: ‘you only have one chance to make a first impression’. Daarom geven we jou enkele tips om een inkomhal aan te kleden.

Opbergruimte

Een inkomhal moet niet alleen mooi maar ook praktisch zijn. Daarom hebben we voldoende opbergruimte nodig. In een grote inkomhal kan je bijvoorbeeld een gesloten kast zetten om de jassen van jezelf en van de gasten in op te bergen. Is jouw inkom eerder aan de kleine kant? Hang dan kapstokhaakjes aan de muur.

Daarnaast kan een schoenenkast van pas komen. Zo heb je meteen al jouw schoenen bij de hand indien je ergens naartoe moet. Het is ook veel netter dan een berg schoenen die de doorgang versperren.

Laat je inkomhal groter lijken

De meeste woningen hebben een kleine inkomhal. Maar met de juiste aankleding kan je deze ruimte optisch vergroten. We raden in de eerste plaats aan om lichte kleuren te gebruiken. Donkere tinten zorgen immers voor een claustrofobisch gevoel. Verder is licht enorm belangrijk, zowel natuurlijk licht als kunstmatige verlichting. Zorg dus voor een plafondlamp of wandverlichting in je hal. Ook een spiegel kan wonderen doen. Deze zal het licht reflecteren en verspreiden.

Zorg voor een blikvanger

Daarnaast is het een goed idee om een blikvanger te gebruiken. Plaats deze eyecatcher op het verste punt van de inkomhal om bezoekers als het ware ‘binnen te trekken’. Er zijn verschillende meubelen en accessoires die je hiervoor kan gebruiken, bijvoorbeeld een kleurrijk zeteltje, een opvallend schilderij of een beeldwerkje.

Geef de hal een warme uitstraling

Zoals eerder al gezegd, zorgt de inkom steeds voor een eerste indruk. Een kille uitstraling is dus niet leuk. Geef je hal daarom een warme uitstraling door ze aan te kleden met warme materialen, bijvoorbeeld een tapijt, een houten kastje of warme verlichting. Ook een plantje zal niet misstaan.

Je persoonlijke toets

Wat is het belangrijkste bij de aankleding van je inkomhal? Jouw persoonlijke toets natuurlijk! Toon gerust jouw eigen stijl en hang bijvoorbeeld leuke familiefoto’s op. Zo geef je de finishing touch aan deze kleine kamer. 


Geplaatst op donderdag 07 mei 2015