< Terug naar blog overzicht

De landelijke slaapkamer: tips en inspiratie

Gezelligheid, rust, authentieke charme … allemaal termen die een landelijk interieur perfect omschrijven. Deze interieurstijl heeft heel wat fans. Daarom zijn in onze toonzaal zoveel meubelen en accessoires in landelijke stijl te vinden. Er is (letterlijk) voor ieder wat wils. Ook mensen die op zoek zijn naar een landelijke slaapkamer kunnen in onze winkel terecht.

De landelijke slaapkamer ontleedt

Elke interieurstijl heeft een paar specifieke kenmerken. Dat geld ook voor een landelijke slaapkamer. Wij hebben deze designfilosofie ontleedt en de verschillende ‘onderdelen’ op een rijtje gezet.

Het bed

Een strak, modern bed met een glanzende witte afwerking zou misstaan in een landelijke slaapkamer. Daar kies je best voor een model met een warme uitstraling. Het hoofdbord speelt hier een belangrijke rol. In onze toonzaal ontdek je sierlijke bedden in landelijke stijl met een prachtig lederen of stoffen hoofdbord, bijvoorbeeld van Styldecor. Versieringen met garen, knopen en biezen zorgen voor een vintage look.

Nachtkastjes

Een nachtkastje moet altijd bij het bed passen. Ook voor liefhebbers van slaapkamers in landelijke stijl hebben we een overvloed aan keuze. Er zijn nachtkastje in allerlei vormen, formaten en houtsoorten. In een landelijke slaapkamer zal een nachtkastje waar de houtstructuur zichtbaar is voor het mooiste resultaat zorgen. Maar er zijn ook nachtkastjes die bekleed werden met leder of stof.

Kleerkasten

Wil je een nieuwe kleerkast in jouw landelijke slaapkamer? Dan ga je best voor natuurlijke materialen, zoals hout. Erg mooi zijn de gesloten kleerkasten met deuren die versierd werden met lijsten. Hoewel we bij moderne kleerkasten vaak spiegeldeuren zien, is dat bij de landelijke variant meestal niet het geval. Daar is een staande of hangende spiegel mooier. Vergeet nit dat er ook leuke opbergkisten zijn om spullen in op te bergen. 

Verf en behangpapier

In een landelijke slaapkamer gebruikt men voornamelijk aardetinten, zoals bruin en beige. Deze kleuren zorgen meteen voor een knusse sfeer. Voor een speelse toets kan je behangpapier met een patroon gebruiken – dat mag subtiel of opvallend zijn.

Tapijten

Wat ook niet mag ontbreken in een landelijke slaapkamer is een tapijt. Een vloerkleed ziet er niet alleen mooi uit, het is ook lekker warm onder je voeten. Zoals je weet, is er op het vlak van tapijten enorm veel keuze. Nochtans kiezen de meeste mensen voor een hoogpolig tapijt in een landelijke slaapkamer.

Verlichting

Gezelligheid staat centraal in de landelijke woonstijl. De verlichting speelt hier een belangrijke rol. Niet alleen het ontwerp van het armatuur moet kloppen, ook de lichtkleur. Voor wat extra warmte en gezelligheid raden wij lampen met een lage kleurtemperatuur (het zogenaamde warm wit licht) aan.

Decoratie

Decoratiestukken zorgen voor de finishing touch van jouw landelijke slaapkamer. Qua accessoires kan je alle kanten uit. Hang bijvoorbeeld een paar familiefoto’s aan de muur, plaats klassieke kandelaars op je nachtkastje of koop een mooie gebreide poef. Daarnaast hebben we mooie opbergkoffers, bijzettafeltjes, plaids, schilderijen, enz.


Geplaatst op maandag 27 juli 2015