< Terug naar blog overzicht

De interieurtrends van 2017

Naar jaarlijkse gewoonte nemen we de interieurtrends van het nieuwe jaar onder de loep. Wat zal 2017 brengen?

Op basis van onze bezoeken aan interieurbeurzen en de nieuwste collecties van onze merken, heb ik drie interieurtrends voor 2017 samengesteld. Laat je inspireren, of bezoek onze toonzaal om ideeën op te doen. Vanaf februari/maart zal de zomercollectie in de toonzaal te zien zijn.

1) Eclectisch interieur

Interieurstijlen durven wel eens te veranderen. Enkele jaren geleden was de Scandinavische stijl erg hip. In 2017 loopt het eclectisch interieur in de kijker.

Je herkent deze stijl aan de ruwe kussens met patronen, de cognackleurige lederen salons en de speelse vloerkleden (in een sober kleurenpalet). Wat ook opvalt? De groene toets. In een eclectisch interieur worden veel planten gebruikt. Groen glas, bijvoorbeeld in een verlichtingsarmatuur of een vaas, sluit hier mooi bij aan. 

De meubelen en decoratie van onze By Boo collectie past perfect in de eclectische stijl. 

2) Het kleurenpalet van 2017

De eclectische stijl komt ook terug in het kleurenpalet van 2017. Het groen, de cognackleur, de aardetinten … worden samengebracht, maar dan in een zachte pastelversie. Dat geeft je interieur een natuurlijke toets. 

3) Grote objecten

Deze interieurtrend hadden we tijdens ons bezoek aan Maison & Objet in Parijs al gespot. Daar ging veel aandacht naar unieke, grote objecten, zoals XL-salontafels, uit de kluiten gewassen spiegels en andere extra grote meubelen. Hierdoor worden ze bijna een kunstobject op zich. Wie een statement wil maken, moet deze trend zeker in zijn/haar interieur gebruiken.


Geplaatst op woensdag 14 december 2016