< Terug naar blog overzicht

De Interieurtrends van 2015

Het jaar 2014 ligt weer bijna achter ons. Het is dus hoog tijd om onze glazen bol boven te halen en te vragen wat 2015 voor ons in petto heeft op het vlak van meubelen en decoratie. Onderstaande voorspellingen geven je een goed idee van de trends die je volgend jaar mag verwachten.

Koper is hot

We hebben het vorige week reeds gezegd: koper is hot! Steeds meer ontwerpers gebruiken koper voor de productie van meubelen en accessoires. Dat is geen verrassing, want dit materiaal heeft van nature een warme, gezellige uitstraling. Ook de mooie lichtreflectie is een meerwaarde.

In 2015 zullen we dus steeds meer koper terugzien. Momenteel zijn er verschillende merken die reeds koper in hun collectie hebben zitten, zoals Bloomingville en Zuiver. Volgens onze voorspelling zullen volgend jaar nog meer designmerken dit materiaal herontdekken. Bereid je dus maar voor op een ware koperrevolutie!

Marsala is de kleur van 2015

Het Amerikaanse bedrijf Pantone ken je waarschijnlijk van hun Pantone Matching System (PMS), een catalogus met benamingen van verschillende tinten. Elk jaar kiest het bedrijf een ‘color of the year’. Voor 2015 is dit Marsala geworden.

Net zoals de gelijknamige Italiaanse wijn heeft Marsala een diepe, donkerbruine kleur. Er zitten ook een aantal roodtinten in, waardoor de kleur van het jaar 2015 perfect bij onze vorige trend past.

Marsala kan je op verschillende manier in je interieur integreren. Er zijn ongetwijfeld kaarsen, plaids, kussens, schalen, … in deze hippe kleur te vinden. Ook voor verf of behangpapier is Marsala een interessante keuze.

Leve de natuur

In 2015 halen we terug de natuur in huis. We zullen bijvoorbeeld steeds meer botanische prints terugzien in kussens, posters, schilderijen en accessoires. Maar daar stopt het niet, want ook kamerplanten zijn terug van (nooit) weggeweest. Denk maar aan vazen met kleurrijke bloemen, een groep cactussen of planten in mooie terracotta potten.

Blijf op de hoogte

Wil je ook volgend jaar op de hoogte blijven van de nieuwste interieurtrends? Houd dan zeker en vast onze blog en Facebook pagina in het oog. Ook in onze catalogus kan je heel wat inspiratie opdoen omtrent meubelen en accessoires. 


Geplaatst op dinsdag 30 december 2014