< Terug naar blog overzicht

De indeling van je garderobekast: iets om over na te denken

De ochtenden kunnen erg hectisch zijn. Je moet ontbijt maken, de boekentas van de kinderen nakijken, de rommel van vorige avond nog wat opruimen … Omdat je zoveel aan je hoofd hebt, is het fijn om geen tijd te verliezen met het zoeken naar jouw favoriete outfit. Daarom is de inrichting van je garderobekast zo belangrijk. Wij geven alvast enkele tips voor de perfecte kastindeling.

Open of gesloten

Voordat we het over de indeling hebben, is het geen slecht idee om het deursysteem te bespreken. In een kleine slaapkamer kunnen standaard draaideuren erg frustrerend zijn en voor extra tijdsverlies zorgen. Daarom zijn schuifdeuren interessant. Zo bespaar je ruimte en hoef je niet rond een openstaande deur te gaan.

Ook spiegeldeuren zijn erg praktisch. Trek een aantal kledingstukken aan, gebruik de spiegel ter controle en stel jouw look op punt. Je ziet meteen jouw volledige outfit - van kop tot teen – zonder naar de badkamer te gaan. Handig, niet?

Opbergmogelijkheden

Nu wordt het tijd om onze garderobekast te vullen. Daarvoor zijn er verschillende opbergmogelijkheden. Enkele tips:

  • Maak eerst een inventaris van jouw garderobe. Zo weet je meteen hoeveel hangers/planken/laden… je nodig hebt.
  • Heb je veel lange kleedjes? Voorzie dan een hanger die de volledige hoogte van de kast benut. Wanneer je enkel topjes, truien en dergelijke aan kapstokken hangt, kan je twee hangers boven elkaar plaatsen.
  • Uitschuifbare hangers en laden maken het makkelijker om kledingstukken uit de kast te nemen.
  • Er zijn ook speciale opbergmogelijkheden, zoals uitrekbare planken met compartimenten voor ondergoed of inzetstukken voor juwelen.
  • Sommige kledingstukken, zoals sjaals, zonnebrillen, winterhandschoenen, enz. kunnen perfect in een doos opgeborgen worden. Zet ze op of achteraan de kast als je ze niet gebruikt.
  • Plaatsgebrek? Hang dan haakjes aan de binnenkant van een draaideur. Hier kan je bijvoorbeeld sjaaltjes of riemen ophangen.

Garderobekast op maat

Net zoals de rest van het interieur is de indeling van een garderobekast persoonlijk. Daarom bieden wij verschillende opbergoplossingen aan. Samen met onze medewerkers stel je de garderobekast van jouw dromen samen, gaande van de afmetingen en de materialen tot de indeling en accessoires.  

De perfecte indeling

Hoe kan je een garderobekast best indelen? Waar plaats je alle kledingstukken? Dat is geen makkelijke vragen. Er zijn namelijk verschillende manieren om je kledingcollectie te sorteren:  

  • De meeste mensen hangen alle soorten bij elkaar, bijvoorbeeld broeken, truien, T-shirts, vestjes …
  • Of sorteer je garderobe per kleur. Verzamel alle blauwe, witte, grijze, rode … stukken.
  • Maar je kan ook een indeling op basis van de gelegenheid maken. Hang alle casual outfits bij elkaar, maak een hoekje voor feestelijke gelegenheden en voorzie ruimte voor oudere kleding om in de tuin te werken.

Tip: oude kleding wegwerpen

Hangt die miskoop van enkele jaren geleden nog steeds in je kast? Dan hebben wij een goede tip om overbodige kleding te identificeren. Hang in het begin van het jaar alle kapstokken omgekeerd in je garderobekast. Wanneer je een kledingstuk draagt, hang je het terug op de juiste manier. Op het einde van het jaar zie je meteen welke kapstokken nog steeds in de originele positie hangen en dus overbodig zijn.


Geplaatst op donderdag 09 april 2015