< Terug naar blog overzicht

De charme van cottage meubelen

In een cottage interieur is het altijd gezellig thuiskomen. De warme uitstraling van deze interieurstijl zorgt meteen voor een knus gevoel. Dat maakt deze stijl zo populair. Kom eens langs in onze toonzaal en ontdek zelf waarom cottage meubelen zo geliefd zijn.

De essentie van een cottage interieur

Een cottage interieur is vrijwel het tegenovergestelde van een minimalistisch interieur. Waar men bij deze laatste alles strak en sober wil houden, vaak met een koele uitstraling, gaat men bij de cottage stijl naar warmte en gezelligheid. Het is dus geen verrassing dat cottage meubelen meestal van hout gemaakt zijn, zoals massieve eik. Daarnaast worden er veel decoratiestukken gebruikt als aankleding van de ruimte.

Sierlijke krullen

Cottage meubelen bevatten heel wat decoratieve elementen. Zo zijn kastdeuren niet simpelweg rechte planken, maar worden ze versierd met elegante lijsten. Ook bij de poten van tafels en stoelen zien we extra versieringen terug. Strakke, rechte vormen zijn in een cottage interieur dus niet aan de orde.

Stoffen bekleding

Qua bekleding kiest men vaak voor stof, zowel voor stoelen als sofa’s. Stof voelt van nature warm aan, waardoor het perfect in een cottage interieur past. Bovendien zijn er bij een stoffen bekleding enorm veel mogelijkheden op het vlak van kleur, textuur en patronen. Voor een extra speelse toets kan je bijvoorbeeld een fauteuil met streepjespatroon in de woonkamer plaatsen.

Decoratie

Bij de cottage stijl haalt men vaak inspiratie uit de natuur. Dit zien we vooral bij accessoires. Denk maar aan vazen met bloemen, een krans gemaakt van takken, schalen gevuld met dennenappels, enz. De link met de natuur is nooit ver weg.

Sobere kleuren

Opvallende tinten zal je niet vaak terugzien in een cottage interieur. Vooral zachte kleuren, zoals beige, gebroken wit en lichtgrijs, worden gebruikt. Door een vrij uniform kleurenpalet te gebruiken, blijft de rust en sereniteit in de ruimte behouden. Wil je toch wat kleur aan je interieur toevoegen? Dan kies je best voor pasteltinten.

Lambrisering

Wil je helemaal voor een cottage stijl gaan? Plaats dan hoge lambrisering (max. één derde van de totale muurhoogte). Om het contrast met de rest van de muur niet te groot te maken, verf je deze best in een tint die net iets donkerder is. Gebruik dezelfde kleur ook op je deuren, zodat alles een mooi geheel wordt.

Ontdek onze collectie

Ben je op zoek naar cottage meubelen? Neem een kijkje in onze afdeling landelijk wonen (09). Daar zal je een heleboel leuke meubelen tegenkomen die in een cottage interieurstijl passen. Kom eens langs en ontdek het zelf!


Geplaatst op vrijdag 06 februari 2015