< Terug naar blog overzicht

De Bohemian woonstijl uitgelicht

Ben je een echte wereldburger? Dan is de Bohemian woonstijl misschien wel iets voor jou. Deze interieurstijl is zorgeloos, werelds en extravagant. Kleuren en patronen voeren hier de bovenhand. Ontdek nu wat Bohemian zo speciaal maakt.

Bohemian: een mix van stijlen

De Bohemian woonstijl laat zich niet in hokjes duwen. Het is namelijk een mix van verschillende stijlen: een beetje Oosters, een vleugje Arabisch, wat hippie-invloeden … Eén ding is zeker: Bohemian interieurs zijn nooit saai. Dat komt door de kleurrijke mix van materialen en patronen.

De kenmerken

Wanneer we de Bohemian woonstijl gaan ontleden, komen volgende elementen steeds terug. Gebruik ze als basis voor jouw interieur make-over.

  • Natuurlijke materialen, zoals hout, riet, linnen, wol, leder …
  • Warme tinten, waaronder rood, oranje en goud
  • Meubelen met een vintage uiterlijk
  • Accessoires met een handgemaakte look
  • Tapijten geïnspireerd door de Arabische wereld (zoals kelims)
  • Kussens met etnische prints
  • Windlantaarns
  • Hoge planten, zoals de Howea palm

Zoals je ziet heeft een Bohemian interieur heel wat wereldse invloeden. Het is een bond allegaartje van culturen en kleuren. Dat maakt deze interieurstijl ook zo speciaal. Het lijkt alsof er een verhaal achter je interieur zit – eentje van verre reizen en spannende avonturen.

Sobere basis

Nog een tip voor mensen die een Bohemian interieur willen: start met een neutrale basis. Kies dus voor neutrale muren en effen zetelbekledingen in plaats van behangpapier of stoffen met een druk patroon. Anders wordt het interieur een beetje te overweldigend en chaotisch.

Laat je inspireren

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom hebben we enkele inspirerende foto’s verzameld. Onderstaande producten passen perfect in de Bohemian woonstijl.

PS: neem ook een kijkje op onze ‘Bohemian Style’ Pinterest board voor nog meer inspiratie. Deze wordt regelmatig aangevuld met nog meer leuke foto’s. 


Geplaatst op donderdag 17 maart 2016