< Terug naar blog overzicht

Creatieve muurdecoratie: zo kan het ook

Een schilderij tegen de muur: leuk, maar nogal cliché. Er zijn immers een heleboel leukere manieren om jouw muren te versieren. Hieronder vind je alvast wat inspiratie voor creatieve muurdecoratie.

Vroeger werden spiegels voornamelijk als functioneel element gebruikt – om bijvoorbeeld snel je outfit te checken voordat je naar buiten gaat. Nu zijn spiegels ook esthetisch een meerwaarde. In bovenstaande voorbeeld (het Terhills Hotel) werden tientallen ronde spiegels gecombineerd tot één grote groep. De lichtreflectie zorgt voor een uniek effect. Bovendien heeft deze reflectie een verruimend effect. Deze spiegelwand is dus ideaal voor kleine kamers.

borden als muurdecoratie

Waarom zou je jezelf beperken tot schilderijen, fotokaders of spiegels? Zelfs borden kunnen als muurdecoratie dienen. De verschillende vormen, kleuren en afwerkingen van deze borden creëren een speels geheel. Het is de perfecte blikvanger voor een keuken of eetkamer. In het Taiwan Noodle House in Beijing werd zelfs een volledige muur met borden bekleed! 

botanical trend als muurversiering

De Botanical trend zindert nog na. Om de natuur in huis te halen, kan je posters of diagrammen van planten en insecten ophangen – een creatief alternatief voor de klassieke schilderijen en foto’s.

creatieve muurdecoratie

Wil je jouw muurdeco een etnische toets geven? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Hang bijvoorbeeld een wollen wandtapijt op, of gebruik grote rieten schalen als muurversiering. Creatief? Check! Mooi? Zeker en vast! 


Geplaatst op maandag 14 november 2016