< Terug naar blog overzicht

Cocooning: terug van nooit weggeweest

Je hebt het al gemerkt: de dagen worden korter en de temperatuur daalt gevoelig. De herfst is aangebroken, en ook de winter is al in zicht. Tijdens deze periode zoeken heel wat mensen de warmte en gezelligheid van hun eigen woning op. Cocooning, wordt dit ook wel eens genoemd.

Knus thuisblijven, dat is waar cocooning om draait. Rustig een film kijken, een goed boek lezen, online shoppen … de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij helpen je om van jouw woonkamer een ruimte te maken waar niemand uit weg te krijgen is.

Een comfortabel salon

Een knusse woonkamer begint met een comfortabel salon, eentje waar je languit kan liggen. Een stoffen salon heeft van nature een warme uitstraling, maar ook een lederen salon kan erg gezellig zijn. Welk materiaal je ook kiest, een salon met ingebouwde relax is altijd een meerwaarde. Ook een aparte relaxzetel of fauteuil is interessant. Zo heb je een eigen plekje in de woonkamer.

Hippe kussens

Kussens mogen niet ontbreken in je salon. Gebruik ze als extra steun of als hoofdkussen tijdens een middagdutje. Maar dat is nog niet alles, want kussens hebben ook een esthetische meerwaarde. Dankzij de toffe kleuren en hippe prints geef je meteen een speelse toets aan jouw woonkamer.

Dekens & plaids

En vergeet niet om een mooie plaid in huis te halen. Er is immers niets zo leuk als TV kijken onder een dekentje terwijl het buiten stormt. Een plaid zorgt voor extra warmte en gezelligheid. Bovendien kan je kiezen uit verschillende kleuren en patronen waardoor het supereenvoudig is om je plaids af te stemmen op je salon of kussens.

Geuren

Cocooning is een totaalbeleving. Daarom zijn geuren belangrijk. Dankzij geurkaarsen verspreidt er een heerlijk aroma door je woonkamer. Maar je kan ook een ‘geurrecept’ gebruiken. Kook bijvoorbeeld de schil van vier sinaasappels met een koffielepel kaneel. Of kook schijfjes citroen met takjes rozemarijn en een aantal druppels vanille-extract.

Accessoires

Met de juiste accessoires wordt het nog gezelliger. Hier is uiteraard een overvloed aan keuze. Koop bijvoorbeeld een aantal extra grote kaarsen, vul een glazen pot met dennenappels of haal een mooie gebreide poef in huis. Accessoires tonen niet alleen je persoonlijkheid, ze bepalen ook de sfeer van je interieur.

Eten en drinken

De koude herfst –en wintermaanden zijn ideaal om te koken. Je hebt dus eindelijk tijd om dat nieuwe appeltaartrecept te proberen – heerlijk met een tasje koffie, thee of chocolademelk. We hebben trouwens prachtige taartplateaus om je bakkunsten te presenteren. Ook tassen, kommen, borden … zijn in onze winkel te vinden.

Gezellige verlichting

Een gezellige sfeer wordt in grote mate bepaald door de verlichting. Subtiel is hier het kernwoord. Zet de grote lampen uit en gebruik een klein tafellampje, eventueel aangevuld met kaarslicht. 


Geplaatst op donderdag 23 oktober 2014