< Terug naar blog overzicht

Belgische meubelen om trots op te zijn

Op 21 juli vieren we de nationale feestdag van België. Deze maand is dus perfect geschikt om een kijkje te nemen naar de meubelmerken van eigen land. En dat zijn er heel wat. Hieronder zie je een overzicht van alle Belgische meubel- en accessoiremerken die in onze toonzaal te vinden zijn.

Joli

Joli draagt met trots het keurmerk ‘Made in Belgium’. De tafels, stoelen en kasten van dit designmerk zijn van 100% Belgische kwaliteit en makelij. De integrale verwerking van de grondstoffen tot het eindproduct gebeurt in eigen land.

Het merk bewijst dat de kwaliteit van Belgische meubelen en innovatief design perfect hand in hand gaan. Zo ontwikkelde Joli het Xeramica-keramiek, dat krasvast, vorstvrij en UV bestendig is. Dit materiaal is dus erg onderhoudsvriendelijk. Daarnaast zijn er de Luna Light Disc, een verlichte draaischijf voor hapjes, sausjes of drank, en de Tapaz, waar je je iPod op kan aansluiten.

B by Indera

Het Belgische meubelmerk Indera staat voor creatieve ontwerpen met een focus op innovatieve functies en materialen. Zo zijn verschillende modellen opgebouwd rond een modulair concept. Een B by Indera sofa kan zich dus makkelijk aanpassen aan zijn omgeving.

Neo Cocoon

Neo Cocoon is een Belgisch meubelmerk dat ongeveer 15 jaar geleden het levenslicht zag. Het werd opgericht door Raf Warlop. Ondertussen staat de tweede generatie, Christophe en Veronique, aan het roer.

De tafels en kasten van Neo Cocoon worden volledig in huis gemaakt – van de eerste ontwerpen tot de laatste assemblage. De meubelen worden in eigen atelier vervaardigd en dit door middel van een gezonde mix van moderne machines en puur vakmanschap. Ze zijn dus 100% van Belgische makelij.

Pomax Home Collection

Nog een Belgisch merk om trots op te zijn. Het verhaal van Pomax begon in 1995 in Antwerpen, toen Anne-Marie Clerckx en Xavier De Vil glaswerk uit Polen invoerde. Door het grote succes werd het aanbod al snel uitgebreid. In december 2008 werd de eerste Flagship Store geopend in Antwerpen.

Vandaag de dag heeft Pomax voor ieder wat wils. Er zijn bijvoorbeeld verschillende tassen, vazen, theelichtjes, kussens, borden, schalen, lampen en spiegels om uit te kiezen. Maar daar stopt het niet. Pomax heeft tevens een ruime collectie Belgische meubelen, zoals stoelen, tafels, kastjes en krukjes.

Koozo

Wie aan Belgische meubelen denkt, denkt niet direct aan Koozo. Misschien omdat het pas enkele jaren bestaat. Nochtans is Koozo een merk om in het oog te houden. Onder leiding van Kathy Huls werden er namelijk prachtige sofa’s (in leder of stof) gelanceerd.

Elk model van Koozo kreeg een naam, zoals ‘Ellen’, ‘David’ of ‘Robin-Junior’. Op deze manier geeft men een persoonlijkheid aan elk ontwerp. Ellen staat bijvoorbeeld voor fashion, feest en een vleugje nostalgie, terwijl Robin-Junior gelinkt wordt aan sport, natuur en vakantie.

Sitino

Sitino werd opgericht in 2011 door de zussen Tilde en Miete Vandendriessche. Ze wilden met Sitino Belgische meubelen met een eigentijdse vormgeving tegen een betaalbare prijs op de markt brengen. Vandaar de slogan ‘betaalbaar design’. Wij kunnen maar één ding zeggen: missie geslaagd.

De collectie van Sitino is verrassend uitgebreid. Je vindt er diverse tafels en stoelen in verschillende stijlen – van modern tot klassiek. Welk model je ook kiest, de kwaliteit is steeds van het hoogste niveau.

Moods

Ken jij Moods al? Deze personaliseerbare tafels en stoelen zijn onderdeel van het Belgische Mobitec. Dankzij de vele opties op het vlak van kleuren en materialen zijn er honderden combinaties mogelijk. En zoals het een Belgische meubelfabrikant beaamt, gaat men steeds voor duurzame kwaliteit. Daarom worden alle meubelen in eigen beheer geproduceerd, van de aanschaf van de grondmaterialen tot de eindassemblage.

Vincent Sheppard

In de jaren 30 waren Lloyd Loom meubelen erg populair. Ze waren overal te zien; in hotels, restaurants, luchthavens, cruiseschepen, enz. Helaas betekende de Tweede Wereldoorlog het einde van de grootschalige productie van Lloyd Loom meubelen.

Maar in 1992 besloot het Belgische meubelbedrijf Vincent Sheppard de draad opnieuw op te pakken. Er werd een nieuwe reeks gelanceerd, die klassieke modellen combineert met innovatieve elegantie. Met succes, want vandaag de dag is Vincent Sheppard wereldleider in de productie van Lloyd Loom meubelen.

Flamant

Flamant's collecties bieden een waaier aan stijlen: van klassiek, country en Gustaviaans tot moderne vintage en hedendaags urban design. De accessoires en meubelen van dit Belgische merk zijn dan ook in elke interieurstijl terug te vinden. Bovendien krijgt het assortiment regelmatig een update. Zo blijft Flamant altijd trendy.

Revor

In onze toonzaal zijn zelfs Belgische slaapmeubelen te vinden. Denk maar aan Revor en het zustermerk Styldecor. Revor Bedding staat voor meer dan 40 jaar vakmanschap, continu product-onderzoek én het gebruik van hoogwaardige materialen. De bedden, boxsprings, matrassen, lattenbodems en kussens voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Je zal dus slapen als een roos.

Beka

Het zal je misschien verbazen, maar Beka was oorspronkelijk een producent van prikkeldraad. Na de Eerste Wereldoorlog begon men met de productie van matrassen. Deze omschakeling zorgde voor een enorme groei. Begin jaren 90 maakte Beka al meer dan 600.000 matrassen per jaar.

Ook Beka is een Belgisch meubelmerk om trots op te zijn. Het is bijvoorbeeld een Gebrevetteerde Hofleverancier van België – een bewijs van de hoogwaardige kwaliteit.

Lattoflex

Het Belgische Lattoflex schreef geschiedenis in 1957 toen het de lattenbodem uitvond. Ondertussen is het merk een echte expert geworden op het vlak van slaapsystemen. Een slaapsysteem van Lattoflex is drukverlagend en biedt een ideale ventilatie en een optimale lichaams- en rugondersteuning. Zo helpen de slaapsystemen om rugklachten te voorkomen en te verhelpen.


Geplaatst op dinsdag 07 juli 2015