< Terug naar blog overzicht

5 Tips voor een creatieve boekenkast

Ben je een echte leesfanaat? Dan heb je waarschijnlijk een uitgebreide boekencollectie in je kast zitten. Zo’n boekenkast kan er snel slordig uitzien, maar met onderstaande tips tover je jouw bibliotheek om in een echte eyecatcher. 

Staand en liggend

We beginnen dit artikel met de meest eenvoudige tip. Om je boekenkast een speelse look te geven, kan je rechtstaande boeken afwisselen met liggende exemplaren. Op die manier doorbreek je de verticale lijnen van je bibliotheek en zorg je ervoor dat ze er minder saai uitziet.

creatieve boekenkast tip

Sorteer per kleur

Dit is misschien niet de meest praktische tip, maar leuk is ze in elk geval. Door al jouw boeken per kleur te sorteren (bijvoorbeeld van lichtblauw naar groen en van rood naar geel), krijg je een erg mooi regenboogeffect. Zo wordt je boekenkast dé blikvanger van je interieur.

sorteer boeken per kleur 

Voeg decoratiestukken toe

Ook deze tip kan je in een handomdraai toepassen. Een boekenkast is immers niet uitsluitend bedoelt voor boeken. Je kan er zelfs trendy decoratiestukken in plaatsen, zoals fotokaders, kaarsen, kunstwerkjes, enz. Door deze tip te combineren met de vorige (boeken en decoratiestukken in dezelfde kleur combineren), creëer je een speelse uitstraling.

interieurtips boekenkast

Een likje verf

Boekenkasten kunnen opgedeeld worden in twee categorien; open of gesloten. Een gesloten boekenkast heeft een houten plank aan de achterkant, terwijl dit bij een open variant niet het geval is.

Heb je een gesloten boekenkast? Verf dan de achterkant in een frisse tint. Zo geef je op een eenvoudige manier een speelse look aan je kast. Je kan zelfs meerdere kleuren combineren!

boekenkast verven

Hippe patronen

Deze tip is gelinkt aan de voorgaande. Je kan de verf ook vervangen door behangpapier met een leuk patroon. Op het vlak van behangpapier is er een overvloed aan keuze, je vindt dus gegarandeerd een ontwerp dat bij de rest van je interieur past. Bovendien is een opvallend patroon geen probleem, omdat je boeken toch een groot deel zullen bedekken.

boekenkast met behangpapier

Op zoek naar een leuke boekenkast?

Dan ben je bij Gero Wonen aan het juiste adres. Wij hebben immers een verrassend uitgebreide collectie boekenkasten. Alle formaten en stijlen komen aan bod. Je zal dus gegarandeerd een passend exemplaar vinden!

 


Geplaatst op dinsdag 10 juni 2014