< Terug naar blog overzicht

5 Manieren om kleur aan je interieur te geven

Kleur doet leven. Een interieur zonder kleurcontrasten zal snel saai en inspiratieloos aanvoelen. Daarom is een frisse tint noodzakelijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor opvallende kleuren die elkaar aanvullen – het zogenaamde “ton sur ton” – of juist sterk contrasteren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil je zelf wat kleur aan je interieur geven? Dan zijn er verschillende manieren om dit te doen.

Meubelen

In de eerste plaats kan je voor kleurrijke meubelen kiezen. Uiteraard zijn er een heleboel ‘klassiekers’, zoals grijze sofa’s en witte kasten, maar je kan ook kiezen voor een opvallender exemplaar.

blauwe xooon sofa

 

Voor de durvers onder ons hebben we bijvoorbeeld een lichtblauwe zitbank van XOOON of een felrode ladekast van het Zweedse Tenzo. Daarnaast zijn er in ons assortiment allerlei eetkamerstoelen in frisse tinten te vinden – erg leuk om ze door elkaar te gebruiken.

Mag het wat subtieler zijn? Koop dan een kleurrijk salon- of bijzettafeltje. Zelfs een opvallende wandplank, poef of fauteuil kan wonderen doen.

Tapijt

Ook met een tapijt kan je voor wat extra kleur in je interieur zorgen. Vergeet die saai grijstinten en ga voor een opvallend rood, blauw of groen exemplaar. Gekleurde tapijten zijn speels, vrolijk en kunnen een ruimte direct anders doen aanvoelen – een echte aanrader!

Decoratiestukken

Misschien wel de eenvoudigste manier om kleur aan je interieur te geven, zijn decoratiestukken. In onze deco-afdeling zijn een heleboel kleurrijke kussens, fotokaders, schalen, kaarsen, dekens, onderleggers, … te vinden. Alle kleuren van de regenboog komen aan bod.

kleurrijke decoratiestukken

Bovendien kan je met behulp van decoratiestukken snel voor een andere sfeer zorgen. Tijdens de kerstperiode zijn bijvoorbeeld rode tinten op hun plaats, terwijl je in de lente misschien beter voor groene decoratiestukken kiest.

Behangpapier/verf

Wil je jouw interieur een volledige makeover geven? Dan is een accentmuur misschien wel een goed idee. Met behulp van een likje verf of vrolijk behangpapier kan je direct de aandacht trekken. Ook patronen zijn het overwegen waard.

Maar het is best om niet te overdrijven. Beperk je accentmuur tot een kleine oppervlakte. Het is niet de bedoeling om je halve woonkamer blauw of oranje te verven. Zoals het spreekwoord zegt: “overdaad schaadt”.

Verlichting

Tenslotte kan je ook met behulp van verlichting wat kleur in je interieur brengen. Hiermee bedoelen we niet gekleurd licht. Gekleurd licht heeft namelijk een invloed op de rest van je interieur. Een houten kastje ziet er in combinatie met groen licht niet erg aantrekkelijk uit.

&tradition flower pot geel

We hebben het namelijk over de kleur van het armatuur zelf. Een kleurrijke lamp zoals de koperen Lirio Cielo of de &tradition Flower Pot kunnen de perfecte blikvanger zijn. Neem een kijkje in onze winkel en je zal nog een heleboel andere kleurrijke lampen vinden. Er is voor elk wat wils.


Geplaatst op dinsdag 22 juli 2014